Nieuws

16.11.10 Nieuws

Werkplaatsnieuws 16-11

De afgelopen week hebben we weer een aantal spullen binnen gekregen ter voorbereiding van ons seizoen. We willen alle sponsoren bedanken die ons deze spullen gesponsord hebben. Een vat motorolie, heftafel, onderdelen ontvetterbak, 2 gel accu’s, momentsleutel, hoonsteen, etc. etc. hebben we gesponsord gekregen en hier zijn we ontzettend blij mee! We zijn druk geweest met de achteras en het differentieel. De paspin die in de satelietwieltjes zat was dermate beschadigd dat deze niet meer te gebruiken is. Inmiddels hebben we van collega pullers een aantal differentieels gekregen waarmee we weer 1 of 2 goede setjes kunnen maken. Waarschijnlijk is dit ook het probleem geweest waarom de machine steeds linksaf trok. De tandwieltjes konden niet meer goed ronddraaien en zetten zich vast op de pin. Ook hebben we meteen nieuwe lagers gekocht om verdere achteras problemen uit te sluiten. De cylinderkop is gedemonteerd en lijkt in eerste opzicht nog goed te gebruiken. Na een flinke reinigingsbeurt kunnen we dit met zekerheid zeggen.

Met Rick gaat het steeds wat beter. Hij is uit coma en praat alweer volop. Gisteren vroegen we aan hem hoe het met hem ging en zijn antwoord was: “Niet zo goed he anders was ik hier niet”. Zaterdag heeft hij zelf een boterham met jam gegeten en zondag zelfs al een frietje speciaal. Nu is het zaak dat hij flink aansterkt en dat hij zijn spieren weer leert te gebruiken. Ook z’n spraak en motoriek moeten nog flink getraind worden. Je merkt dat er veel frustraties in hem zitten die eruit moeten. Schelden en vloeken doet hij daarom ook best veel. Toch heeft hij zijn eigen humor en grappen gelukkig ook nog steeds. Het wachten is nu op een telefoontje van de revalidatiekliniek dat hij daarheen kan. Daar kan hij 4 maanden blijven en dan kijken ze weer hoe het met hem gaat en worden er nieuwe beslissingen genomen.

 

Nieuws over Rick.

 

9-11-10 Nieuws over Rick

Gisterenavond ben ik (Paul) voor het eerst na het ongeval bij Rick geweest. Ik vond het erg moeilijk en emotioneel om naar hem toe te gaan en hem zo te zien liggen. Rick heeft gewoon zijn ogen open en lijkt erg nieuwsgierig naar wat er om hem heen gebeurd en volgt je met zijn ogen. Hij heeft alleen nog een infuus in zijn hand en een sonde voeding slangetje in zijn neus. De wonden genezen erg goed en hij heeft alleen nog maar kleine korstjes op zijn benen. Alle hechtingen zijn uit zijn kin, buik, etc. Zijn oog- gezicht is weer normaal gekleurd en ook genezen. Wel is hij veel afgevallen want hij weegt nu (met gips om beide onderbenen) nog maar 75 kilo. Dit is toch een 20 kilo onder zijn normale gewicht. In zijn linkerhand begint weer wat kracht te komen en als je vraagt om in je hand te knijpen reageert hij daarop. Hij fronst wat met zijn wenkbrauwen en draait een klein beetje met zijn hoofd. Gister draaide hij zijn hoofd voor het eerst ook naar rechts toe en dat was weer een kleine verbetering ten opzichte van de dag daarvoor. Als hij veel prikkels krijgt moet hij echt werken om de prikkels te verwerken en begint hij erg te zweten. Als Rick moe is gaapt hij een paar keer, doet zijn ogen dicht en valt in slaap. De zusters hebben hem gisterenavond een kwartier in zijn rolstoel gezet om hem te laten wennen aan het zitten. Helaas weten de verplegende mensen niet of hij nu nog in een eigen coma is, of dat hij gewoon bij is. Soms lijkt hij wel bij te zijn en begrijpen wat je bedoelt en 2 minuten later is het weer of hij in trance is. Helaas kan hij nog niet praten en in hoeverre dit terugkomt is nog niet te zeggen.

Namens de ouders van Rick erg bedankt aan iedereen die op wat voor manier dan ook zijn medeleven heeft geuit.

 

Laatst aangepast (dinsdag, 09 november 2010 12:00)

 

30.10.10 Nieuws

Inmiddels ligt de motor in zijn geheel uit elkaar en hebben we de schade kunnen vaststellen. We dachten dat de oliepomp en de lagers kapot zouden zijn maar dit bleek gelukkig niet het geval. Besloten was dat we eerst een grote bak zouden gaan maken met allemaal vakjes erin waar we motor onderdelen konden leggen. Alles per cylinder of per onderdeel bij elkaar zodat we nooit de verkeerde spullen kunnen pakken. Frank D en Paul hebben hier 2 avonden aan gewerkt en op een paar kleine afwerkingen na is de bak klaar. Frank J heeft inmiddels de eindaandrijving gedemonteerd en geïnspecteerd. Ook de remmen zijn volledig uit elkaar gehaald en er worden nieuwe remschijven gemaakt. De oude schijven waren een beetje krom en hadden echt teveel geleden. De remklauwen worden gereviseerd want de zuigers zaten behoorlijk vast en waren erg vuil. Waarschijnlijk verklaart dat ook waarom de machine zo moeilijk remde. We hopen voor december de hele aandrijflijn en de achterkant klaar te krijgen zodat we dan echt aan de motor kunnen beginnen.

 

22.10.10 Nieuws

Na een korte sleutelpauze van een paar weken hebben we met het team bij elkaar gezeten en hebben we alle gebeurtenissen van het afgelopen seizoen nog eens op een rijtje gezet. Een nieuwe machine bouwen en meteen in de subtop meerijden is vaak erg lastig en dat is dit seizoen dan ook niet gelukt. We hebben onze winterplannen klaar en proberen in Mei gewoon weer op de baan te staan. De zolder boven ons sleutelhok is opgeruimd en de werkplaats is flink gepoetst. Alle spullen die we komende winter niet nodig hebben zijn verhuisd naar de zolder zodat we in alle ruimte kunnen sleutelen. De tractor hebben we op 90cm hoge bokken gezet zodat we wat meer sleutelgemak hebben. We hebben alles op een rijtje gezet wat we willen gaan veranderen of verbeteren en dit gaan we de komende maanden realiseren. Ook gaan we zachtjesaan wat spullen verzamelen om een nieuwe motor op te bouwen. We hebben de tractor al gedeeltelijk gedemonteerd en al snel bleek dat er nogmaar héél weinig olie op de motor zat. Waarschijnlijk is de oliepomp kapot en zijn de lagers beschadigd. We hebben de kop al van de motor afgehaald en aan de kop en zuigers is op het eerste gezicht niets aan te zien. Geen gesmolten zuigers en geen kromme of gescheurde kop. Ook het onderblok is gelukkig niet weer gescheurd. Het lijkt erop dat onze veranderingen toch goed gewerkt hebben. Morgen gaat het carter er onderuit en weten we meer. Ook zijn we volop bezig om wat meer te kunnen betekenen voor onze sponsoren, maar dit houden we nog even geheim tot het echt concreet is.

Over Rick kunnen we niet heel veel melden. Hij ligt nog in coma maar kon dinsdag al 20 minuten zelfstandig ademhalen. Omdat het herstel aan zijn hersenen erg voorspoedig gaat wordt hij vandaag niet geopereerd aan zijn been maar blijft hij toch in coma. De doktoren hopen dat het herstel de stijgende lijn blijft houden en daarom geven ze hem nog extra rust tot maandag. Waarschijnlijk zullen de doktoren dan proberen om hem voorzichtig bij te brengen uit coma. Wel heeft hij koorts gekregen maar dit is onder controle te krijgen.

 

Slecht nieuws.

 

Gisteren, op Maandag 18 Oktober heeft een teamlid van ons een ernstig auto ongeval gehad. Rick van Lankveld was op weg naar zijn werk toen hij om 9.00 de macht over het stuur verloor en tegen een boom aan reed. Rick was nogmaar 1,5 km verwijderd van zijn werk. Ambulance en trauma heli hebben zich over hem ontfermd waarna hij zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht. Rick is er niet best aan toe. Hij heeft onder andere zijn oogkas gebroken, geperforeerde longen, bloeding in zijn buik, rechter bovenbeen verbrijzeld en ga zo maar door. Hij ligt momenteel in kunstmatig coma en we hopen met zijn allen dat hij er weer bovenop komt. Steunbetuigingen kunnen alleen via ons team bij Rick aankomen.
Wij vragen vriendelijk om zelf geen contact te zoeken met ouders of familie.
Rick, vechten jongen!

 

 
Meer artikelen...
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter