Nieuws

21.02.2011 Werkplaatsnieuws

De tractor staat weer op zijn vertouwde plekje in de schuur in Aarle-Rixtel. Bij het Moving Mountains team is de laatste weken hard gewerkt om een aantal van de benodigde onderdelen te maken. De motor is opgebouwd bij Moving Mountains en voorzien van goede onderdelen die heel wat pk-tjes moeten gaan leveren. De motor is uitgelijnd in het chassis en de nieuwe motorsteunen aan de voorzijde zitten op hun plek. De aluminium motorplaat aan de koppelingszijde is gefreesd uit 4 cm dik aluminium wat ook betekend dat de motor nóg verder naar voren komt te liggen. Vrijdag is de plaats van de turbo bepaald en zaterdag is er een begin gemaakt met het uitlaatspruitstuk. Dit moet vandaag af komen omdat we deze week de hele turbo setup klaar willen hebben. Ook is zaterdag de tussenas verlengd omdat deze te kort geworden is nu de motor verder naar voren is gekomen. We hebben ook onze nieuwe onboard cam binnen gekregen zodat we komend seizoen mooie filmpjes kunnen maken. Foto’s van de nieuwe motor staan in het foto album onder het gewone kopje: Foto's.

Laatst aangepast (maandag, 21 februari 2011 15:37)

 

18.01.2011 Divers nieuws

Ook al lijkt het soms dat er niet veel gebeurd, wil dat niet zeggen dat we stil zitten. In de schuur is inmiddels het rollende chassis weer klaar. De achteras is helemaal klaar en ook de eindaandrijving en steekassen zijn gemonteerd. Het diff in de achteras is vernieuwd en ook is er weer verse olie op gedaan. De nieuwe remschijven zitten op hun plek en zijn gisteren uitgelijnd. De versnellingsbak zit ook op zijn plek en de tussenas van de bak naar de achteras zit er ook weer in. De afscherming zit er omheen en vanaf de bak naar achteren is alles klaar. We hebben ook nieuwe afstandsbusjes voor de rempompen gemaakt die toch wat lichter zijn dan de oude.

Bij het Moving Mountains team vordert het ook goed met de nieuwe motor en onderdelen daarvan en we willen ze ook zeker bedanken voor al het werk tot zover!

Met Rick gaat het wel te zeggen goed! Hij is uit het ziekenhuis en verblijft alweer een tijdje in het revalidatiecentrum. Hij is helemaal bij kennis en heeft zijn oude spraak weer terug. Rick is er wel wat rustiger van geworden maar dat is ook logisch. Het gaat zo goed met hem dat hij sinds afgelopen weekend al redelijk zelf kan lopen. Hij heeft als doel gesteld dat hij op de Cobra gaat rijden als Paul op vakantie is en dat hij voor het einde van het seizoen weer een keer onder de lat heeft gestaan bij zijn voetbalteam!

Het laatste nieuws is dat vanaf dit seizoen ook posters te krijgen zijn van onze tractor. De afgelopen weken is er door Perfekt Promotie & Reclame flink wat tijd besteed aan de ontwikkeling van deze posters. In onze ogen is het resultaat dan ook Perfekt! De vraag naar posters werd door het uiterlijk van de machine zo groot dat we hier niet meer onderuit konden. Nieuwsgierig naar hoe ze eruit zien? Kom er een ophalen tijdens een wedstrijd!

Laatst aangepast (dinsdag, 18 januari 2011 20:13)

 

14.12.10 Werkplaatsnieuws

Na de beslissing die we genomen hebben om van de Peugeot motoren af te stappen zijn we meteen verder gegaan en hebben gekeken naar de mogelijkheden met de Volkswagen blokken. We hadden al een Volkswagen blok liggen dat we net voor het ongeluk van Rick gekocht hebben. Het was Rick zijn project voor deze winter, maar helaas loopt het allemaal anders. We zijn gaan praten met een nieuwe sponsor die ons misschien wilde gaan helpen met een motor. We zijn erg blij dat we deze sponsor hebben kunnen vastleggen voor het aankomende seizoen. Samen met het Moving Mountains team en Bols motoren wordt er een Volkswagen motor opgebouwd met de nieuwste technieken en waarmee we zeker potentie zouden moeten hebben om te kunnen winnen. Inmiddels is het blok klaargemaakt door Bols motoren en zijn alle onderdelen binnen om het blok weer op te kunnen bouwen. Het Moving Mountains team is momenteel bezig met het aanpassen van diverse onderdelen waarna de motor opgebouwd kan worden. De nieuwe turbo afkomstig van Aart Waterweg is binnen en ook de oliefilter uit de USA is in huis. Nadat de motor is opgebouwd wordt alles pas gemaakt zodat het daarna gemonteerd kan worden in het frame. Houd de site in de gaten!

Laatst aangepast (dinsdag, 14 december 2010 23:37)

 

08.12.10 Werkplaatsnieuws

Werkplaatsnieuws 7-12-2010

Toen we een anderhalve week geleden alle spullen terug hadden en klaar voor montage zijn we ook meteen aan de slag gegaan met het in elkaar zetten van de koppen. We hebben nog vergaderd tussendoor met wat we zouden gaan doen gedurende het seizoen mochten we onverhoopt grote schades rijden. We hebben besloten dat dit de laatste 2 Peugeot motoren zijn die we opbouwen omdat we ons ook realiseren dat ECHT vermogen maken en het dan nog heel houden moeilijk samengaan. Helaas is er tijdens de montage van de beste-nieuwste cylinderkop iets niet goed gegaan met het gevolg dat we nog maar één goede kop over hebben. Ook aan het onderblok waar we de laatste wedstrijden van afgelopen seizoen mee gereden hebben zouden dermate veel kosten komen dat we deze ook niet meer gaan maken. We hebben nog één 1900 blok liggen maar deze hebben we afgelopen jaar 3 kapot gedraaid vanwege temperatuurproblemen. Om dit blok nu op te bouwen en het na 1 wedstrijd alwéér kapot te draaien zien we niet zo zitten. In de sport is al veel geld gemoeid en dat wordt op deze manier zeker niet minder. We hebben met een aantal partijen om de tafel gezeten en gaan een drastische switch maken. We stoppen namelijk helemaal met de Peugeot motoren. Het is jammer voor de tijd, geld en energie die we er alweer in gestoken hebben maar als we reëel kijken denken wij dat dit geen toekomst heeft.

 

24.11.10 Nieuws!

Werkplaatsnieuws 24-11-2010

We hebben afgelopen donderdag de 2 cylinderkoppen weggebracht voor revisie. Deze zijn vandaag klaar en we gaan vanavond beginnen met de montage hiervan. Alle onderdelen voor in de koppen liggen netjes schoongemaakt en gereed voor de montage. Met een beetje geluk kunnen we dus alles in één keer afwerken. Ook de nokkenassen en een lagerkap hebben we lichtjes behandeld zodat ze ook weer fris zijn. Nieuwe klepgeleiders en kleppen maken het geheel weer af. Ook is ons diff weggebracht naar Team Backdraft die het weer fris gaan maken voor ons. Verder zijn er voor 2 motoren alle draaiende delen uitgezocht, gecontroleerd en weer schoongemaakt en ook dit ligt allemaal klaar voor montage. 1 set zuigers is al gereed en binnenkort krijgen we ook de set voor de 2e motor binnen. We willen komend seizoen niet teveel gekke dingen doen want dit kunnen we ons door diverse omstandigheden niet veroorloven. Als het goed is komt er vandaag of morgen ook nog een bestelling spulletjes binnen vanuit de USA. De dollarkoers is gunstig, vandaar dat we daar het een en ander gekocht hebben.

 
Meer artikelen...
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter