Nieuws

12.03.2012 Werkplaatsnieuws

De winterperiode loopt weer op zijn einde en de tractor staat weer bijna klaar voor het nieuwe seizoen. Een aantal weken geleden heeft ie weer voor het eerst gelopen en alles was in orde. Daarna hebben we nog wat kleine dingen aangepast en de motor verder afgebouwd. Nu zijn we druk bezig met de achteras welke wordt voorzien van een nieuw differentieel. Daarnaast worden binnenkort de nieuwe Cepek banden op de aluminium velgen gemonteerd. Al met al zijn we een eind op de goede weg voor het aankomend seizoen.

Voordat ons tractorpullingseizoen zal beginnen zullen wij op Zaterdag 7 April aanstaande met onze tractor op de IH dag staan te Meerkerk georganiseerd door Martin van Lomwel. Deze dag staat geheel in het teken van alles wat met International Harvester te maken heeft, van oldtimer tot aan tractorpuller.

 

23.01.2012 Nieuwsupdate

De winterperiode in pulling-land is alweer een tijdje aan de gang en ook wij zitten niet stil. We hebben na het seizoen besloten om wat meer te investeren in materialen en machines zodat we in aankomende seizoenen minder afhankelijk hopen te zijn van andere mensen. Zo is er onder andere een AC/DC TIG lasapparaat aangeschaft en ook staat er sinds een tijdje een freesbank in de werkplaats.

Wat betreft de tractor was het verlanglijstje lang: eigen drijfstangen fabriceren, een of meer reservemotoren opbouwen, andere banden etc etc. We kunnen zeggen dat er op dit moment een nieuwe motor in het chasis hangt met onze eigen drijfstangen erin! Ook liggen er Cepeks op de plank en zijn er aluminium velgen onderweg vanuit de USA. Verder proberen we de tractor wat sleutelvriendelijker te maken en her en der nog wat kilootjes te winnen. Qua sleutelen liggen we aardig op schema en hopen zelfs de machine binnen nu en twee weekjes te starten.

Verder is de team pagina aangepast en ook is er een begin gemaakt met de historie pagina.

 

5.10.2011 BBQ en demo in Schlechtenwegen (D)

Na de geweldige wedstrijd in Bakel hebben we als team een weekje rust genomen. Iedereen was helemaal op na al het regelwerk en het drukke weekend van de wedstrijd in Bakel. Omdat we door de organisatie van tractorpulling Bakel met alles op en top geholpen waren vonden we dat we iets terug moesten doen voor hen. Het was immers een geslaagd weekend en door alle drukte hebben we helaas maar weinig mensen van het bestuur gesproken aldaar. Daarom besloten we om een gezamenlijke BBQ te organiseren voor ons team en het bestuur van tractorpulling Bakel. Het was een erg gezellige middag en we vonden het erg leuk dat het gehele bestuur inclusief aanhang gehoor had gegeven aan onze uitnodiging. Voordat de BBQ aan ging hield Marc Bouwmans een speech en kregen we als team een mooi kado overhandigd. Een bord met daarop onze tractor en de tekst: Nederlands Kampioen 2011! Daarvoor is inmiddels al een mooi plaatsje gevonden in onze werkplaats.

In de week daarna werden we benaderd of we een demo wilden gaan rijden in het Duitse Schlechtenwegen. Nadat alle partijen hiermee ingestemd hadden vertrokken we afgelopen vrijdagmiddag naar Duitsland. Door alle drukte op de weg duurde onze reis ruim 6 uur, maar dat mocht de pret niet drukken. We werden als helden onthaald door de zeer gastvrije mensen en ze waren maar wat trots dat de “Niederländischer Meister” naar hun wedstrijd wilde komen. Na op zaterdag alle gardenpuller- achtigen gezien te hebben was het als dagafsluiting de beurt aan de Compact Diesels. Henk Vissers zou vandaag voor het eerst gaan rijden op de machine en kijken of we de Duitsers een beetje kunnen bijhouden. Er lag een behoorlijk harde baan die toch wel grip bood. Henk was als laatste starter aan de beurt en na een solide start belandde hij net voor de full pull lijn buiten de baan. Gelukkig heeft in Duitsland iedere deelnemer 2 pogingen om de finale te halen. De tweede run ging echter beter en een full pull was een feit. Voor de finale werd er nog vlug wat lucht uit de banden gelaten voor net wat meer grip. Doordat er in Duitsland maar zes Compact Diesels zijn zat er tussen de runs in maar weinig tijd. Gelukkig werden we bijgestaan door de andere deelnemers met onder andere het koelen van de motor, tanken en banden aflaten. Henk haakte aan in de finale en noteerde een goede afstand die uiteindelijk goed was voor een derde plaats in de dagklassering. Voor Henk zijn maiden-run(s) was dit zeker geen verkeerde klassering. Wellicht had er iets meer ingezeten als we nogwat gewicht verhangen hadden, maar helaas liet de tijd dit niet toe. Eerste, en tevens Duits kampioen werd Hartmut Henkel met Black Pearl. Tweede werd Andreas Killian met JD Magic. We willen de organisatie van Schlechtenwegen en team Red Flash (D) en Little Bull (AU) bedanken voor alles wat ze voor ons gedaan en geregeld hebben. Het was werkelijk een onvergetelijk weekend en wellicht zien ze ons er volgend jaar terug! Foto’s en filmpjes van de BBQ en de demo in Schlechtenwegen zijn terug te vinden in het foto en filmpjes album. Klik HIER voor de foto’s van Schizo.

Laatst aangepast (woensdag, 05 oktober 2011 19:26)

 

13.09.2011 Cobra II Nederlands kampioen!

Op de laatste wedstrijd van het jaar, in Bakel is het dan toch gelukt: De Cobra II Reloaded is Nederlands kampioen geworden in de Compact Diesel klasse.

In Bakel hadden we dit jaar voor het eerst een plek langs de baan waar we een mooi VIP paviljoen opgezet hadden voor onze sponsorendag. Alle sponsoren waren aanwezig bij de laatste en spannendste wedstrijd van het seizoen. Onder het genot van een hapje en drankje hebben onze gasten een mooie dag tractorpulling gezien. Rond de klok van 17.00 gingen we onszelf en de machine klaarmaken voor de wedstrijd. Onder grote belangstelling werd de machine warmgedraaid waarna we richting de weegbrug gingen. De Cobra II stond vandaag als 9e op de startlijst achter The Legend. The Legend reed in één strakke lijn naar achter en zette een goede afstand neer, en hier moest onze Cobra toch aan voorbij kunnen. De start van de run ging goed, maar opeens maakte de machine toch weer een bokkensprong en verloren we wat snelheid. Het gas werd er vol op gehouden tot de machine tot stilstand kwam. Op het scorebord zagen we dat we net 6 cm achter The Legend geëindigd waren. Het was dus nog even spannend wie er kampioen zou worden. Uiteindelijk ging de Risk II over de afstand van The Legend heen en dit was genoeg voor ons kampioenschap! Voor het dagklassement stond Risk II op de hoogste trede van het podium, gevolgd door The Legend op twee en de Cobra op drie. We mogen dus terugkijken op een geweldig seizoen met een supermooie eindstrijd in Bakel.

Langs deze weg willen we alle sponsoren, vrienden en bekenden bedanken die bij de wedstrijd in Bakel aanwezig waren en die ons mee het kampioenschap toegeschreeuwd hebben. Jongens, SUPER! Dit geldt ook voor heel het bestuur van Stichting Tractorpulling Bakel, van wie wij ALLE medewerking gekregen hebben!

Klik hier voor de foto’s van Bakel 2011 of kijk onder het kopje foto's

 

09.09.2011 Laatste nieuws voor thuiswedstrijd in Bakel

Na de wedstrijd in Alphen hebben we de machine meteen weer nagekeken voor onze thuiswedstrijd in Bakel. Ter controle is de motor toch nog even los geweest maar we troffen geen gekke dingen aan dus dat lijkt in orde. De achteras is ook nog uit elkaar geweest inclusief de planetairen en na wat fris vet en nieuwe olie is deze ook weer terug in elkaar gemonteerd. We hebben de machine nogmaals laten lopen en zagen toen dat er 2 verstuiverleidingen gescheurd waren. Voor de wedstrijd in Alphen was er dat ook al 1, dus we hebben besloten om geen risico te nemen en ze nu allemaal te vervangen voor RVS exemplaren.

De afgelopen week is er in de media bij ons in de regio veel aandacht geweest voor de wedstrijd in Bakel en ons Cobra II team. Zie hieronder het stuk uit het Eindhovens Dagblad en beluister het interview met Radio Kontakt.


Klik op de foto's voor een grotere versie!

 
Meer artikelen...
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter