29.5.2012 Tevreden na Emmeloord

Na de laatste werkzaamheden aan de tractor hebben we zaterdag met de machine een sponsor bezocht en hierna hebben we de truck verder ingeladen. Gisteren op tweede pinksterdag stond onze eerste puntenwedstrijd gepland in Emmeloord. Langs de baan van de Grand Nationals lag een tweede baan waarop onder andere de Compact Diesels reden.

Om 11.00 begon de wedstrijd met de Compact diesel light, gevolgd door de Compact diesels. We hadden van tevoren al gezien dat de baan goed grip gaf en dat we dus goed om moesten gaan met balans en bandenspanning. Op de weegbrug bleek dat we met de nieuwe achteras constructie en andere banden toch nog een ruime 20kg over hadden aan verplaatsbaar gewicht. Dit is meer dan dat het geweest was.

We hebben voorzichtig gedaan met de afstellingen omdat het allemaal nieuw is en we niet meteen de 1e wedstrijd met grote schade naar huis willen. We waren vandaag achteraan in de klasse aan de beurt met onze tractor. Met iets te weinig toeren werd er weggereden en de balans kwam er dan ook niet echt in. Wel ging de tractor in een strakke rechte lijn naar achter en dat wil in ieder geval zeggen dat de banden en het nieuwe differentieel zich goed houden.

Onze afstand was uiteindelijk goed voor plaats 4 van in totaal 9 tractoren. Antwan Biemans stond met zijn Moving Mountains vandaag op de hoogste plaats van het ereschavot.

We zijn na deze wedstrijd zeer tevreden over hoe de nieuwe spullen zich houden. Alles loopt nog soepel rond en lijkt heel te zijn gebleven. De komende twee weken gaan we de machine weer nakijken en gereed maken voor de wedstrijd in Staphorst. Daar gaan we kijken of we de machine net wat anders kunnen afstellen om zo een plaatsje hoger te kunnen eindigen.

 
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter