15.05.2012 Werkplaatsupdate

Zoals elk jaar voor het begin van het seizoen is het bij veel teams weer haasten en lange dagen maken om alles optijd klaar te krijgen. Wij dachten al “klaar” te zijn voor het seizoen maar dat pakt iets anders uit. We hebben namelijk een compleet nieuwe vooras gemaakt met een diepe opvangslede. De oude vooras had zijn beste tijd gehad en hiermee zouden we gegarandeerd wat kapot rijden als de machine een keer hard zou neerkomen. We hebben besloten de nieuwe vooras zeer diep te maken om zo nog een keer een intercooler voorin te kunnen leggen. De nieuwe vooras is inmiddels klaar en zit gemonteerd onder het chassis.

Toen was het de beurt aan de intercooler. Deze was na Fuchtorf flink opgezet en nadat we hem hadden afgeperst zagen we al gouw dat hij lek was. De waterbak hebben we weg moeten slijpen om zo het lek te kunnen dichtlassen. Hierna hebben we hem weer afgeperst en de bak terug eromheen gelast.

Ondertussen was ook ons differentieel binnen en dit zijn we nog aan het klaarmaken zodat hij gemonteerd kan worden. Het betekend ook dat we nu met de nieuwe Cepeks zullen gaan rijden vanaf Emmeloord. We hebben besloten om de oude asstompen niet aan te passen maar compleet nieuwe te maken. Ze worden uit 1 stuk gedraaid en samen met nieuwe remschijven hopen we hier nog wat gewicht op te winnen. Een collega puller van ons is er nu mee bezig en als het allemaal mee zit is dat nog deze week gereed.

Verder hadden we al een paar weekjes last van een klein plasje olie onder de achteras en dit bleek een lekke keering te zijn. De complete aandrijflijn ligt er nu tussenuit zodat we de keering kunnen vervangen door een exemplaar dat beter bestand is tegen hoge belastingen.

En of dat alles niet genoeg is zijn we ook nog bezig om aan de achterkant van de machine, buiten de asstompen om, wat gewicht te winnen. Want we weten zeker dat we extra gewicht kunnen gebruiken op de neus wanneer we met Cepeks gaan rijden.

Laatst aangepast (dinsdag, 15 mei 2012 18:34)

 
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter