23.04.2012 Testdag en internationaal begin van het seizoen

Afgelopen zaterdag was er een technische dag voor alle compact- en minidiesels in Hengelo. Op deze dag konden alle rijders hun machine ter keuring aanbieden aan de NTTO. We hebben hiervoor een speciale dag georganiseerd zodat we de NTTO tijdens het seizoen kunnen ontzorgen. Alle deelnemende teams en de NTTO waren mooi op tijd aanwezig en na een praatje en een kop koffie gingen de deuren van de keuringsruime dicht en stond de eerste machine binnen. Tussen de middag hebben we met zn allen gegeten en hierna is de volgende serie tractoren gekeurd. Ook lag er een 40 meter lange testbaan van klei en hebben diverse machines nog een trekpoging ondernomen. Onder andere Flower Power, Risk II, Minimum Risk, Gladiator en Cobra II Reloaded hebben aangehaakt. Bij de beide Risk machines liep het motorisch nog niet naar behoren en de heren gingen niet geheel tevreden naar huis. Bij onze Cobra ging het echter een stuk beter. We hebben de machine eerst gewogen en het blijkt dat we toch 2 gewichtjes meer voorop kunnen hangen dan vorig seizoen. Vandaag was het plan om te proberen om met wat minder toeren rollend weg te rijden en dan pas het gas door te drukken. Dit plan pakte goed uit want bij slechts 4500-5000 rpm werd de koppeling heel langzaam los gelaten en de machine bouwde direct turbodruk op en ging mooi rollend weg. De nieuwe motor pakte goed op maar op de korte baan kon het gas er niet helemaal op. Toch noteerden we ruim 7000 rpm op de teller en 4,5 bar turbodruk. De temperaturen leken ons ook goed dus waren we tevreden over ons winterwerk. Het enige echte huiswerk wat ons te doen staat is de vooras te herstellen want de tractor stond pas in de eindbult stil.

Verder zullen we deze week de motor helemaal controleren. Timingen, klepspeling en de nieuwe drijfstangen zullen worden nagekeken voordat we vrijdagmiddag vertrekken naar onze eerste “competitieve” wedstrijd in het Duitse Füchtorf. Door onze goede relatie met de Duitse gardenpullers zijn we uitgenodigd om daar op zaterdag een demo te komen verzorgen. Natuurlijk willen we graag laten zien wat we als Nederlands kampioen waard zijn.

Als afsluiting kunnen we zeggen dat we enorm blij zijn met het eerste zichtbare resultaat. We hebben deze winter een hele nieuwe motor opgebouwd met eigen fabricaat drijfstangen, een nieuw concept cilinderkop waar nog niemand mee rijd en ook gebruiken we andere zuigers dan de andere deelnemers. We zijn voorzichtig tevreden met de eerste test.

Laatst aangepast (maandag, 23 april 2012 23:06)

 
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter