23.7.2012 Goed resultaat in Aagtekerke

Na het slechte weer van de afgelopen weken was er dan eindelijk die zonnige zaterdag waar we al zo lang op hebben gewacht. Nadat vrijdag de vrachtwagen was ingeladen en zaterdag de buienradar nog eens werd geraadpleegd, zijn we rond 8.30 vertrokken richting Aagtekerke. Om 11.30 aangekomen op het wedstrijdterrein, de tractor gelost en daarna een praatje gemaakt met de andere teams en vele vakantiegangers die de Zeeuwse wedstrijd bezochten.

Toen we een kijkje zijn wezen nemen bij de baan bleek dat het een moeilijke dag zou worden. De baan was erg zacht en nat, wat als gevolg had dat de sleepwagens erg inspoorden en niet op eigen kracht terug konden rijden. Na elke trekpoging stond de baan vol diepe sporen en zelfs de scraper en bandenwals hadden erge moeite om de baan weer goed te krijgen. Toen de Compact Diesel klasse aan de beurt was was er een probleempje met de weegbrug waardoor we twee keer gewogen moesten worden. Eenmaal aangekomen in het parc ferme hebben we warmgedraaid en hebben we gekeken hoe het onze concurrentie verging. Jan van Putten had met de Risk II de proeftrek en had totaal geen grip. De sleepwagen ging na deze pull ook lichter dus besloot Jan om zijn trekpoging over te doen. Nadat we de Risk II hadden zien rijden besloten we nog snel de bandenspanning iets te laten zakken om zo niet hetzelfde probleem te krijgen. Als 4e starter waren wij met de Cobra II aan de beurt. Paul toerde op en bij 5500 toeren liet hij de koppeling rustig opkomen. In een formidabele balans reed hij over de baan en rond de 60 meter zat er een erg zachte en natte plek in de baan waardoor de tractor wat begon te waggelen. Bij 66 meter was het uiteindelijk gedaan. De deelnemers die na ons kwamen kenden ook allemaal problemen op de moeilijke baan. Roland van Dongen deed het met zijn Legend het beste en werd 1e. Moving Mountains had de problemen weer boven water en werd 2e, gevolgd door onze Cobra II Reloaded. De aanpassing aan de bandenspanning pakte goed uit en we zijn zeer tevreden met onze 3e plaats van de 11 deelnemers.

Nu het vakantie is hebben we rustig de tijd om de machine weer klaar te maken voor onze eerstvolgende wedstrijd in het Duitse Bookholzberg op zaterdag 11 augustus.

Laatst aangepast (donderdag, 13 september 2012 18:10)

 
Hoofd-Sponsoren

Meer Sponsoren

tumblr counter